Monday, March 25, 2013

~@ Makang Sekak - Sekak!~


Kalau korang nak tahu tajuk n3 kali ni adalah nama restoren yang saya dan En Hubby pergi celebrate birthday Aliya 23 hb baru ni. Maksu ALiya yang duk kat UPM tu macam pelik dengar bile bagitahu kitorang makan kat restoren tu.. Die siap gelak2 lagi ingat saya ni tipu...

Tapi BETUL lah nama resotoren tu "MAKANG SEKAK SEKAK NOK"

dok caye ke.... kalau dok caye jugok pergi sendiri lah tengok kat bulatan ladang KT tu;p


Meh layan sedikit gambar gelagat birthday girl kat restoren tu bagi membuktikan kewujudan restoren ni..haha;p


Restoren ni menawarkan menu steamboat dan BBQ ala2 buffet. Harga nye RM 23.90 per person. Untuk kanak2 bawah 4 tahun free of charge! so, Aliya terlepas lah. Hehe.. Tapi budak2 selalu tak makan banyak kan...klu budak2 kena charge jugok memang tak patutlah kan;)


Aliya tengah tunggu makanan untuk di masak... Order je nak makan ape Birthday Girl Ye;p

Ummi keluar cari cake sekejap!

Ini dia cake untuk Birthday Girl!


Sedia untuk di potong! awat masam je muke ni....

Nyum2! cedapnye...

Ni sudut bahan2 mentah utk di masak.... Banyak jugak pilihan menu kat sini....
Kelihatan Aliya tengah pilih makanan... Nak pilih ape ni yer nak suruh ummi masak;p

Abi dan Aliya asyik duk ulang alik angkut makanan... Ummi duk makan jer...hahaha;p


 MAk2 jom amik gamba jap...posing skit buat kenangan:)


NI mokwe saye!;)

Kalau bab bergambo memang cepat Aliya...Suke betul pose depan kamera ye:)

Setelah sejam lebih duk kat restoren ni....

Erk...Alhamdulillah....semuanya kenyang!

Tu nampak tak kat notis kat dinding tu ade nampak kan nama restoren ni... Ala2 unik name die kan;)


20 comments:

  1. ingatkan makan tersekat-sekat hehe..
    happy belated birthday aliya

    ReplyDelete
  2. pelik juga nama restoran tu PC.. hehe..takpe, nama pelik janji makanan sedap2..
    Aliya comel je pakai tudung, suka posing ya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. name restoren ni mmg pelik...nasib baik sedap...hahaha;p

      Delete
  3. hehehe, boleh makan banyak mana pun... pernah juga kawan post pasal restoren tu kat facebook.. kena gi ni bila balik M'sia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom nur...kite makang ramai2 sini:)

      Delete
  4. comel la dak kecik pakai tudung tu =)

    ReplyDelete
  5. hahahaaa...tercekik dok sume org?..kelakor sungguh,ti balik bw sy pulok okeh..haa

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan cekik tapi sekak sebab banyok makang!;p

      Delete
  6. PC... memang betul2 sekaklah makangnya kalau gitu gayanya haha...
    oh tu mok we PC yeh... kuat lagi eh diaorang..... umur berape PC..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mok we Aliya tu OKje...umur dalam 60an. Alhamdulilah, sihat:)
      @nenek Aliya...tapi panggil mokwe, yang pakai tudung merah tu mak PC tapi ALiya pun panggil MAK jugak kat nenek dia ni... nasib baik PC dia panggil ummi:)

      Delete
    2. hehehe silap.... muda sesangat .....

      Delete
  7. deno ada ternampak restoran ni! deno pelik jugak nama restoran ni.. hihi

    ReplyDelete
  8. kelakar pulak nama restoren nih..selalunya yang unik tu lah yang menjadi tumpuan orang...

    comel jer b'day girl pakai tudung tapi rambut terjuntai kat depan...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...awal2 tu dia pakai lagi anak tudung kakzu..tapi dah lame sgt duk situ terus buang dah anak tudung tu...panas la tu agaknye lame ngat duk makang situ...hihi;)

      Delete
  9. sronok betul dpt makang sekak2 nok nieh..heheh..tp mana mngkin boleh habis kan...comel tuh aliya pakai tudung..:) besday gal

    ReplyDelete
  10. Baru tengok n3 Kumbang Jingga pasal nama2 unik restoren. Patut restoran ni masuk sekali kat n3 tu.. memang unik pun.. hehehe..

    Belated befday budak comel.. besarnya kek dia tak cam tuan empunya yang kecik molek gitu....

    ReplyDelete
  11. agaknya pemilik restoran ni org ganu kut...so lepas makan PC ada sekak sekak tak? hehehe...tomeinya besday girl..

    ReplyDelete

leave your comment here

Dont forget to leave your comment...thank you:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...