Saturday, March 30, 2013

~MeNgeMaS Di BLoG SeNdiRi~


Sejak semalam PiNkYCaT tengah berusaha nak kemas2 blog Kaler PINK ni. Ni gara2 terikut-ikut dengan teman2 yang lain la nih. Orang lain duk mengemas kucing samo ni pun duk sibuk nak kemas kini Blog die jugak! Meow, meow, mewo.....;p

Semalam berjaya masukkan tabber widget tu hah... Cuba tengok kat sebelah tu.. Baru nampak kemas skit. Pastu list blog kawan2 PC letak kat bawah sekali dengan list Follower. Senang nak jejak kawan2. Sebelum ni banyak letak kat dashboard je. Tapi takleh masukkan banyak sangat link dalam blog ni sebab nanti loading time akan jadi slow. Kalau letak link kat dashboard tak effect loading blog kite. Setakat ni PC letak semua list blogger yang datang singgah sini atau yang PC follow kat Dashboard. Hanya link blog tertentu sahaja PC letak dalam list kat blog:)

Pastu kalau letak list Follower kat atas pun akan mempengaruhi jugak loading time. Sebab tu PC letak kat bawah tu. Kalau loading time blog kite lame kesian kat visitors yang datang kan.

Kelebihan tabber widget ni pulak ialah ia dapat membantu blog kite kelihatan lebih kemas dan dapat maximize kan penggunaan ruang yg ada. Tak guna banyak sangat ruang tanah kat blog ni. Macam buat rumah bertingkat lah... Boleh letah banyak rumah dalam satu tanah tu.

Tapi ade satu lagi yang PiNkYCaT berangan nak letak tapi belum letak lagi....

Teringin jugak nak....hehehe;p

Nak buat carta macam ni....


Ni dari Blog HainomOkje... Tu ade nama Pinkycat! Duk tempat ke 2 dalam carta... (bangga la tu;p) Ni carta semalam....hehe;p
Rasanya tengok tadi jadi juara untuk hari ni...hahahaha....(perasan lagi...poyoz;p)


Yang ni pulak dari blok MFM.... Rasanya dia baru letak semalam gak kot widget ni. Gara2 kemas kini blog lah ni. Hahaha.... ;p

Sebenarnya best jugak letak widget ni kan sebab kite boleh tahu sape yang selalu datang ke blog kite kan... Pinkycat tengah berangan gak nak letak gak satu ni. Nanti free boleh try buat.... Siapakah yang akan menduduki carta teratas ye... Wait and See K!



16 comments:

  1. sekali sekala kena juga kemas blog sendiri... saya pun dah lama tak buat, dah la semua list letak kat blog... bila rajin kena godek juga ni :)
    Tak sabar juga nak tahu siapa carta tertas tu.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali sekala ada mase seronok jugak mengemas blog ni nur...hehe...nnt kite tengok sape yang jadi juara...hihi;p

      Delete
  2. Replies
    1. salam ukhwah!nnt PC terjah rumah awak ye:)

      Delete
  3. Wah rajinnye. Sy x pndai lg nk buat widget tu. nanti ada ms nk try godek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena godek2 je lala...PC pun tak berapa reti gak bab2 ni...tapi bile bace step2 die tu boleh je...sng je ni klu ikut step2 yg dia suruh tu:)

      Delete
  4. Replies
    1. sekali sekala atie...kebetulan ade mase free...hihi;p

      Delete
  5. meow...meow...hehe...ada bagusnya bila mengemas tu 'Kucing Samo' sebab nama mak di carta teratas hehe...suka mak tau.....
    Mana dak Aalia tu.... tak mengacau ke mak dia bizi mengemas tu!!!


    ReplyDelete
    Replies
    1. sukalah tu Okje...hehe:)
      Apepun PC ucapkan ribuan terima kasih sbb selalu datang kat teratak PC ni:)
      Kena bagi anugerah ape ye kat Juara carta ni...hehe:p

      Aliya ade je duk tepek kat atas riba...ralit tgk ummi dia berblogging...haha;p

      Delete
  6. blog yg kemas dapat menarik ramai pengunjung.. lebih2 lagi kalau loadingnya cepat! lagi best! :) hihi

    ReplyDelete
  7. Yang pasti pink tetap pink... suka suka...

    ReplyDelete
  8. noe ni ntah zaman bila la nk kemas2...dah lama tak mengemas..sawang2 semua byk dh..dah tua beno rupa blog tu...hehehe..ikut tuan dia agaknya...apa2 pun tetap suka pink

    ReplyDelete

leave your comment here

Dont forget to leave your comment...thank you:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...