Sunday, February 24, 2013

~PeRisTiWa Di BiLiK On CaLL~



Tadi saya bace comment dari teman blogger OKje kat entry saya yang sebelum ni.   
Dalam entry tu Okje cakap macam ni.....
"Hish...peliklah okje camne PC tak seriau... Cecite...cecite....
Dahlah tak taku ...tak geli pulak tu...."
 Lepas tu terfikirlah kejadian yang berlaku baru-baru ni di bilik on call. Kejadian ni berlaku beberapa hari lepas pada waktu malam saya on call. Lepas clerk patient yang baru masuk kat wad tu kan, saya pun masuk la ke bilik on call ni...
Baru je nak melangkah masuk lepas bukak pintu bilik, tetiba ternampak mende ni hah!!!

Nak tahu ape mende tu???
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v







LIPASSSS!

Seram sejuk tau...adush! 
Geliiiii....hukhuk...nak nangis rase time tu... dahla kat bilik on call sorang2, malam pulak tu... camane nak buat ni... Kalau kat rumah mesti panggil En. Hubby atau mak dah ni....

Geli-geleman tengok lipas tu...meremang bulu roma!

Pastu terus capai kain sejadah yang ade atas katil tu telingkupkan atas lipas tu... Biar je situ sampai esoknye.... Tak tahulah ape cerita dah lipas tu... sebab pagi tu ade radicare akan datang kemas bilik pandai2 la die alihkan semula. Asalkan lipas tu tak ade depan mata ni ha...
allergic betul kalau lipas @ cockroach ni!!!
haiwan lain boleh tahan lagi.... huhu...tikus ke, labah2 ke...tak seram mana...;p

Ade yang pengsan ke tengok lipas... 

atieyusof pengsan tak tu...risau gak kot pengsan kan...hehe;p


14 comments:

  1. erk.. kalau deno geli jgk lipas... tp ok lagi kot, dneo lebih geli cicak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cicak tak geli mane berbanding cockroach ni...hehe;p

      Delete
  2. Ihhh... menakutkan kecoa itu, bau lagi, terimakasih telah mengunjungi blog saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat indonesia panggil lipas kecoa ye...hehe:)

      Delete
  3. Laaa..ingatkan geli hapa tadi ..lipas upanya dia lagi takut..hehehe

    ReplyDelete
  4. ahhaha... PC takut lipas...nak gelak2 boleh..hihi...(jgn marah noo)..Isk! sy klu lipas berani lagi..tak takut..jgn bagi Tikus@cencorot lalu depan sy..mmg terjerit2 dibuat nya..eeeeeeee... geliii! tapi tak lah smpai pengsan..haha:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. suke lah tu...gelak2 ye...kan tikus datang kat kaki tu baru tau...hahaha;p

      Delete
  5. eleh...eleh... nak buat suspen le tu kononnya ...haha...
    Setakat Lipas...Okje pegang pun okje tak takutttt punnn hehe...tapi betul PC... kalau cacing ke, ulat sampah yg kecik tu jangan disuruh pegang, tengok pun dah geli... mmg OKje geli....geli sungguh sungguh ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suspen ke???hahaha...;p
      kan bapak lipas datang kan lari lintang pukang pulak...bukan boleh pegang dah lipas tu...hihihi;p

      Delete
  6. hehehe, senyum sorang2 baca entry ni... teringat pulak masa lipas masuk dalam kain.... satu rumah keliling nak bagi lipas tu keluar, tapi dia tak keluar2 jugak.... last2 kena masuk dalam tandas, buka kain dan terus bunuh lipas tak senonoh tu.. geram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian lipas tu...tapi nak buat camne kan nur...dah 'dia' kaco kite yg mmg allergic dgn 'diorang' ni...btl tak?hehehe;)

      Delete
  7. kalau saya lipas ok lagi. steady lg tgk dia merayap rayap tu. kalau cik ti atau lipan saya cuak. takut...

    ReplyDelete

leave your comment here

Dont forget to leave your comment...thank you:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...