Saturday, February 23, 2013

~ChicKeN LaSaGNa~


Kita tangguhkan dulu pengembaraan bersama Catwoman... Meh kita rehat sekejap sambil makan. Duk asyik mengembara ke zaman dulu2 perut pun lapar kan....Jom makan...

Minggu ni boleh katakan tiap2 hari En. Hubby minta masak lasagna ni. Kejap-kejap dia kata "Yang, bile nak masak lasagna lagi ni" Ni ayat yang selalu keluar minggu ni. Rindu la tu nak makan lasagna air tangan bini die ni...hahaha;p Padahal baru 3 hari lepas pergi makan kat pizza hut, takde pulak dia mintak menu lasagna kat situ... Nak jugak homemade lasagna ni...ahaks;p

Dah suami duk mintak sebagai isteri kenala tunaikan.... Betul tak?
Semalam mase pergi shopping barang2 stok dapur ni belila sekali bahan2 nak buat lasagna ni. Tak banyak pun bahan2 yang perlu dibeli sebab bahan2 untuk buat lasagna dah ade kat stok dapur tu. Kepingan lasagna pun masih ade lagi. Keju pun banyak lagi dalam peti sejuk tu. Ni tandanya lama dah malas nak main masak2 yang ala2 grand tapi tak grand ni... hihihi.... Cuma daging cincang je takde. Masa pergi pasaraya semalam takde la plak daging cincang! adush.... Yang ade cuma ayam kisar Ramly ni hah.....






Guna je la apa yang ade.... modified skit2 resipi tu jadilah Chicken Lasagna...haha...
Kalau nak tahu cara2 nak buat Lasagna ni boleh klik disini, Saya pernah kongsikan resipi ni kat blog saya dulu...(tak ingat dah bile,rasa macam baru lagi). Ni antara resipi favourite En. Hubby. Suka sangat dia 'western food' ni....


Tengah2 nak masak tu tengok keju mozarella tinggal sikit dah...alamak, tak cukup ni nak buat satu loyang lasagna. Semalam ingat dah ade semua bahan, tak belila mozarella. Ape lagi, kite kidnap keju favourite Aliya la...hihihu. Ummi ni jap2 amik keju cheesedale Aliya untuk main masak2...sori ye sayang...nanti ummi ganti semule...
Saya 'koyak2kan' keju cheesedale jadi macam ala2 keju mozarella...hihi. Asalkan name die keju pun kire jadilah kan...




Ni die Chicken Lasagna yang dah siap sedia untuk di ngap!
Tunggu En. Hubby balik makan malam ni. Pukul 11 malam baru sampai umah hari ni....

Dah siap tunaikan permintaan En. Hubby si Aliya ni duk mintak oreo susu, oreo susu "ummi...nak oreo susu!"
So, buatlah permintaan Aliya pulak...

Yang ada huruf A tu Aliya punye..satu lagi tu Ummi punya:)


Oreo susu yang Aliya maksudkan ialah Oreo Milk Shake! Aliya panggil oreo susu....ala2 malay version pulak anak ummi ni... hehe:)
Nak tahu cara nak buat Oreo Milk Shake sila klik di sini.

Oklah, semua permintaan En. Hubby dan Aliya sudah ditunaikan. Masa untuk makan...jom2!
Esok oncall pulak.... Malam ni tidur awal ye....
Nite....

7 comments:

  1. Sedap tuh lasagna air tangan bini drp yg kat luar ..heheh...kena buat tiap2 minggu camtuh kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jenuh jugak nak buat ni kalau En. Hubby mintak tiap2 minggu!jawabnye beli kat kedai la gitu...
      kalau sebulan sekali blh tahan lagi ni...hehe:)

      Delete
  2. wah..sedap nya!..boleh belajar buat ni.. baik nya Ummi..dua2 permintaan dpt juga ditunai kan...beruntung Aliya & papa..:)
    selamat bertugas Dr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. berusaha untuk jadi ummi dan wife yang bagus....hehe:)

      Tq atie!:)

      Delete
  3. Mak ai .... my faberet tuuuu.... hantaq sini PC...Ye betul... OKje pernah baca resepi dia... teringin nak buat boleh makan puas puas tapi mengenangkan macam leceh je preparation dia ...2x pikir hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau buat sendiri baru rase puas makan OKje...kalau beli tu sikit je, dahla harganya pun agak mahal dari mknn lain...klu masak sendiri ni mmg puas la, En. Hubby siap bawak bekal lasagna lagi untuk pergi kerja hari ni.

      Kalau dah biase buat lasagna ni akan rase senang dan cepat time buat tu, try la Okje!:)

      Delete
    2. akan dicuba jugak satu hari nanti PC hehe

      Delete

leave your comment here

Dont forget to leave your comment...thank you:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...